Le Rogaie
Vinařství Le Rogaie vzniklo teprve před pár lety s jasným cílem: propojit udržitelnost, tradice a inovace. Jednoduše řečeno, vyrábět víno moderně a udržitelně s respektem k půdě, zvířatům a krajině tak, aby zachovali rozmanitost a mohli předat zdravé vinařství i zemi dalším generacím.
Mikrovinařství, které vyrábí pouze 10 000 lahví ročně, funguje pod taktovkou Pietra Poggiho jako jeden harmonický celek spojující vinice, olivové háje a divokou středomořskou vegetaci plnou volně žijících zvířat. Vinice ani olivové háje nejsou zavlažovány, k ošetření a hnojení vinic se nepoužívají žádné chemikálie, o spásání plevele se tu starají koně a sklizeň probíhá samozřejmě ručně. Při samotné výrobě se do vín zasahuje naprosto minimálně, aby si uchovala svoji autenticitu a čistotu. Na kvantitu se tu rozhodně nehraje. V Le Rogaie vyrábí pouze tři vína založená na lokálních odrůdách.
Web: Le Rogaie