Poznejte jedinečnou chuť masa původního piemontského plemene z volného chovu.
Tento měkký vyzrálý salám s výraznou chutí a bohatou vůní vyrábí rodina Chiapella z masa vzácného původního piemontského plemene černých prasat Suino Nero Piemontese, které chová volně v piemontské přírodě kolem vesnice Clavesana.
VOLNÝ CHOV = ZDRAVĚJŠÍ MASO A VÝRAZNĚJŠÍ CHUŤ
Jejich prasata mají k dispozici celý les, kde se mohou volně pohybovat a přirozeně se živit bylinami, kořínky a plody podrostu. Díky dostatku pohybu, zdravému životu beze stresu a pestré přírodní stravě tahle prasátka rostou třikrát pomaleji než v běžných chovech a jsou mnohem odolnější. Nepotřebují a nedostávají žádná antibiotika, hormony ani stimulanty. Jejich maso je tmavší, pevnější a především výživnější, chuťově výraznější a aromatičtější.
ŘEMESLNÉ ZPRACOVÁNÍ
Pro výrobu salámu jsou vybírána jenom ta nejlepší zvířata a jejich maso je řemeslně zpracováno řeznickými mistry podle staré piemontské tradice doplněné o zkušenosti už čtvrté generace Chiapellových. Salám se plní do přírodního střívka a nechá se pomalu sušit a vyzrávat, čímž ještě více vynikne jeho chuť.
CHIAPELLA
Salámárna Chiapella vznikla před více než padesáti lety v Langhe. Díky svému řemeslnému umu a zkušenostem dokázal Giovanni Chiapella, spolu se ženou a potomky, vytvořit moderní podnik se silnými kořeny a tradicemi. Aby pomohli chránit biodiverzitu a cenné genetické dědictví svého regionu, používají výhradně maso pocházející z piemontských chovů, které dodržují zásady udržitelnosti.